Lajmet


Studentët e Fakulteti Ekonomik në AAB realizuan vizitë studimore në fabrikat e prodhimit

26.11.2014

Studentët e Fakultetit Ekonomik në AAB, në kuadër të lëndës “Ndërmarrësia dhe NVM-të”, vizituan fabrikën për prodhimin e mobileve“ELNOR“ dhe fabrikën për prodhimin e birrës “BIRRA PRISHTINA“, ku për së afërmi janë njohur me zhvillimin e këtyre fabrikave, që nga fillimi i punës, proceset e deri në ditën e sotme.më shumë

Doli libri më i ri shkencor “Mediakultura”, i autorit Ibrahim Berisha, botim i AAB-së dhe PEN Qendrës së Kosovës

26.11.2014

Në librin më të ri “Mediakultura” studiuesi Ibrahim Berisha trajton fenomenin kulturë në një marrëdhënie konvergjuese me medien. Në libër shtrohen koncepte dhe interpretime kritike mbi fenomenin maskulturë si dhe efektet e saj sociale. Autori thekson se me gjithë sinonimitetin, termat masskulturë dhe kulturë mediale, në origjinal, anglishte media culture, sa do që në të parë nuk duket, dallojnë mes tyre. Masskultura megjithëse determinohet më shumë nga media, ajo krijohet dhe konsumohet, që para krijimit të shtypit. Por, ajo merr përmasën dhe kuptimin e plotë, vetëm duke qenë pjesë e sistemit të madh që e mundëson teknologjia komunikuese.më shumë

Ambasadori i Shqipërisë në Kosovë, Qemal Minxhozi, mbajti ligjëratë për studentëte AAB-së

25.11.2014

Shqipëria mendon që të jetë pjesë e BE-së brenda 10 vjetëve të ardhshme, kështu tha ambasadori i Shqipërisë në Kosovë, Qemal Minxhozi, gjatë një ligjërate për studentët e AAB-së, të mbajtur në prag të festës së Flamurit Kombëtar.më shumë

Studentët e AAB-së debatuan me ish-gjeneralin Grahovac në konferencën Asociacioni Euro-Atlantik i Kosovës

24.11.2014

Një grup studentësh dhe ligjëruesish të Fakultetit Juridik të AAB-së, kanë marrë pjesë në konferencën “Ballkani dhe sfidat nga gjeopolitika” e organizuar nga Asociacioni Euroatlantik i Kosovës (KEAA).më shumë

Ambasadori i Shqipërisë në Kosovë, Shk. T. Qemal Minxhozi, ligjëratë speciale për studentët e AAB-së

24.11.2014

Ftoheni të merrni pjesë në ligjëratën, që do të mbahet të martën, më 25 nëntor 2014, nga ora 13: 00 në amfiteatrin 1, objekti I të AAB-së, në Prishtinë.më shumë

previous

1-5 Nga 648

next